Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-08@21:07:47 GMT

از جنجال «پایتخت» تا گاف شبکه‌ خبر

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۵۲۸۷۵

در طول سال ۹۹، اتفاقات مهم و بحث‌برانگیز مختلفی در تلویزیون رخ داد که حاشیه‌هایی را به وجود آورد و نام برنامه‌ها یا چهره‌های خاصی را بر سر زبان‌ها انداخت. اظهارات کارشناسان بعضی برنامه‌های تلویزیونی، گاف‌های تعدادی از چهره‌ها، اشتباه بخش خبری، توقیف سریال، خروج قسمت‌هایی از برنامه «دورهمی» از کنداکتور، حاشیه‌های «پایتخت»، تولید «عصر جدید» و ساخت ادامه سریال «زیرخاکی» نمونه‌هایی از اتفاقات پرسروصدای تلویزیون در سال ۹۹ هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه مروری داشتیم بر ۱۲ ماجرای پرحاشیه تلویزیون در سالی که گذشت.

جنجال «پایتخت ۶»

حواشی سریال «پایتخت ۶» از اولین اتفاقات جنجالی تلویزیون در سال ۹۹ بود. اعتراض و واکنش محسن تنابنده و احمد مهرانفر به ممیزی سریال، سکانس بحث‌برانگیز پایانی، ناتمام ماندن این مجموعه در تعطیلات نوروز و نامه رئیس صداوسیما خطاب به معاون سیما برای پیگیری نفوذ «ستون پنجم فرهنگی دشمن» در حواشی قسمت آخر، از مهم‌ترین حاشیه‌های سریال بود.

توصیه‌های عجیب کارشناسان

امسال نیز  برنامه‌های مختلف به واسطه اظهارات عجیب کارشناسان خود، حاشیه‌ساز شده‌اند. توصیه کارشناس برنامه‌ شبکه قرآن درباره خوردن کله‌پاچه به جای لبنیات به عنوان عامل پوکی استخوان، نظر کارشناس «طبیب» درباره تاثیر نیش زنبور در درمان کووید-۱۹ و توصیه کارشناس «زنده باد زندگی» درباره کمتر خوردن گوشت و میوه، از پرسروصداترین نمونه‌ها هستند.

ماجرای دستمزد نجومی گلزار

وحید یامین‌پور مجری تلویزیون در گفت‌وگوی زنده خود با دنبال‌کنندگانش در اینستاگرام ادعا کرد، محمدرضا گلزار برای اجرای هر قسمت از مسابقه «برنده باش»، ۸۰ میلیون تومان دستمزد گرفته است. ادعای او باعث شد موج انتقادات مردم در شبکه‌های اجتماعی به سمت این بازیگر روانه شود اما این موضوع از سوی مدیران صداوسیما واکنشی به دنبال نداشت.

اعتراف اکبر عبدی در «چهل تیکه»

معمولا پرده‌برداری چهره‌ها از زندگی خصوصی‌شان برای مخاطب جالب است، بنابراین اعترافات آن‌ها در برنامه‌های تلویزیونی، خیلی زود در فضای مجازی وایرال می‌شود. یکی از مثال‌های این اتفاق در سال ۹۹، صحبت‌های اکبر عبدی درباره اعتیاد ۲۵ ساله‌اش است. او در برنامه «چهل تیکه» این موضوع را مطرح و از تاثیرات مثبت تجربه ترک اعتیاد صحبت کرد.

شاهنامه‌خوانی مسعود فراستی

مسعود فراستی چهره پرحاشیه‌ای است، بنابراین معمولا اظهارنظر و نقدهایش در تلویزیون، جنجال‌ به پا می‌کند اما اتفاق متفاوتی که امسال نام او را بر سر زبان‌ها انداخت، شاهنامه‌خوانی او در «کتاب‌باز» و مورد انتقاد قرار گرفتن خودش به عنوان «منتقد» بود. فراستی در این برنامه، بیت‌هایی از شاهنامه را با غلط‌های زیادی خواند و کلماتی را اشتباه تلفظ کرد.

گاف شبکه خبر در معرفی راجر واترز

یکی از گاف‌های بخش خبری در سال ۹۹، مربوط به ماجرای معرفی یک خواننده و موزیسین مشهور انگلیسی به عنوان تحلیل‌گر سیاسی بود. شبکه خبر، راجر واترز را به عنوان کارشناس مسائل سیاسی معرفی کرد و بخشی از مصاحبه این خواننده درباره غیرقابل اعتماد بودن جو بایدن را پخش کرد. این اتفاق واکنش گسترده کاربران فضای مجازی را به دنبال داشت.

قهر و آشتی جلیل سامان

جلیل سامان با سریال «زیرخاکی» بازگشت پرحاشیه‌ای به تلویزیون داشت. ابتدا در زمان پخش سریال، این کارگردان توضیح داد که فیلم نامه سریال مورد ممیزی قرار گرفته و به همین دلیل تعداد قسمت‌های آن کمتر شده است. آذرماه نیز ممیزی سریال در بازپخش باعث شد سامان اعلام کند، ادامه «زیرخاکی» را نمی‌سازد. در نهایت مشکلات حل شد و این مجموعه در حال ساخت است.

کنار گذاشتن مجریان به خاطر مهمانان

از آخرین حاشیه‌های تلویزیون در روزهای پایانی سال مربوط به کنار گذاشتن دو مجری به دلیل صحبت‌های مهمانان برنامه بود. رزیتا قبادی مجری «عصر خانواده» پس از اظهارنظر کارشناس برنامه، ممنوع‌التصویر شد و مجری دیگری جایگزین او شد. حبیب رحیم‌پور ازغدی مجری و سردبیر برنامه «زاویه» پس از اهانت مهمان برنامه به رئیس جمهور، از برنامه اخراج شد.

بازگشت ممنوع‌التصویرها

سحر قریشی و امیرمهدی ژوله، دو چهره‌ای هستند که در سال ۹۹، پس از چند سال ممنوع‌التصویر بودن، دوباره اجازه فعالیت در تلویزیون را پیدا کردند و به تلویزیون برگشتند. بازگشت سحر قریشی با سریال «دادستان» و بازگشت امیرمهدی ژوله با مجموعه «چوب خط» رقم خورد. ژوله بعضی قصور و بی‌توجهی‌ها از طرف خودش را علت دوری از تلویزیون دانست.

ممیزی‌های «دورهمی»

بعضی از قسمت‌های سری چهارم «دورهمی»، به دلایلی که رسما اعلام نشد در موعد مقرر و اصلی پخش، روی آنتن نرفت. «دورهمی» با حضور امیر آقایی و مجید صالحی، دو برنامه‌ای  بودند که از کنداکتور بیرون کشیده شدند و مدتی بعد، بدون اطلاع‌سانی قبلی که روال همیشگی «دورهمی» است، روی آنتن رفتند. سازندگان «دورهمی» درباره این موضوع توضیحی ندادند.

مناظره داغ زیباکلام و خسرو معتضد

یکی از جذاب‌ترین اتفاقات در تلویزیون پخش مناظره چهره‌های مختلف در حوزه‌های گوناگون با یکدیگر است. برنامه «قبل از انقلاب» با اجرای بهروز افخمی، به مناسبت صدمین سال کودتای رضاخان میزبان صادق زیباکلام و خسرو معتضد بود و مخاطبان شاهد بحث داغی میان آن‌ها بودند. این مناظره و صحبت‌هایی که در آن مطرح شد، اتفاق نسبتا تازه‌ای در تلویزیون بود که به خوبی دیده شد.

طولانی شدن ضبط «عصر جدید»

تغییرات در ضبط «عصر جدید» و طولانی شدن تولید سری دوم آن هم یکی دیگر از اتفاقات مهم تلویزیون در سال ۹۹ است. موج تازه‌ شیوع کرونا و اعلام محدودیت‌های سفر و ممنوعیت‌ها باعث شد هر قسمت از این مسابقه در نوروز ۹۹، طی ۲ قسمت پخش شود و وقفه‌های طولانی بین ادامه ضبط مسابقه نیز تولید «عصر جدید» را تا پایان سال ادامه‌دار کرد.

منبع: خراسان

منبع: ساعت24

کلیدواژه: تلویزیون در سال برنامه ها سال ۹۹ عصر جدید چهره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۲۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد

آفتاب‌‌نیوز :

چهارم اردیبهشت ماه مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در اقدامی، جزییات نتایج یک نظرسنجی کشوری را درباره برنامه‌های تلویزیون منتشر کرد که می‌تواند به عنوان مرجعی مناسب برای تحلیل میزان اقبال از محصولات شبکه‌های سیما استفاده شود؛ آن هم در شرایطی که نتایج نظرسنجی‌های دوره‌ای مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما به ندرت به انتشار عمومی می‌رسد از تحلیل این نتایج، نکات قابل توجهی به دست می‌آید.

ایرانیان همچنان تلویزیون می‌بینند

مطابق نظرسنجی‌های مرکز تحقیقات صداوسیما که پیش از این با نظم بیشتری منتشر می‌شد، معمولا حدود ۷۰ یا ۸۰ و گاه ۹۰ درصد مردم ایران، تماشاگر تلویزیون بودند؛ هرچند نتایج این نظرسنجی‌ها بعضا از سوی برخی با شائبه‌هایی هم همراه بود؛ چراکه معتقد بودند نهاد زیرمجموعه صداوسیما آمار را منتشر کرده است.

با این حال، آمار ۶۹.۲ درصدی مخاطبان تلویزیون که در نظرسنجی اخیر مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران به دست آمده، مؤید نتایج نظرسنجی‌های مرکز تحقیقات رسانه ملی است و با توجه به استقلال ایسپا نسبت به سازمان صداوسیما و البته سابقه قابل توجه آن در امر افکارسنجی، می‌تواند اثبات‌کننده درستی نظرسنجی‌های اهالی تلویزیون باشد.

بر این اساس، روشن می‌شود که حدود ۷۰ درصد از مردم ایران حتی در شرایط کنونی که برخی برنامه‌های سیما مورد نقد قرار دارند، تماشاگر تلویزیون‌اند.

صدرنشینی شبکه سه و شرایط مبهم نسیم

در میان شبکه‌های تلویزیون، شبکه سه که سالیان طولانی است از نظر میزان بیننده در رتبه نخست قرار دارد، همچنان صدرنشینی‌اش را حفظ کرده و شرایط مناسبی دارد. این شبکه با پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده مثل «معرکه»، «پانتولیگ» و «شب خوش» که در میان پربیننده‌ترین محصولات سازمان صداوسیما، سهم چشمگیری دارد، توفیق خوبی در جذب مخاطب دارد.

با اختلاف کمی نسبت به شبکه سه، شبکه آی‌فیلم در رتبه دوم جدول پربیننده‌ترین شبکه‌های تلویزیون دیده می‌شود. بالانشینی این شبکه که هویت خود را از سریال‌های قدیمی تلویزیون می‌گیرد، از طرفی نشان‌دهنده اقبال محصولات نمایشی گذشته تلویزیون است و از سوی دیگر، هشداری به سازمان صداوسیما محسوب می‌شود.

در این میان اختلاف حدودا دو برابری شبکه‌های سه و آی‌فیلم با دیگر شبکه‌ها نیز قابل توجه است.

با توجه به آن که برنامه‌های سرگرمی‌محور به طور معمول مخاطب بیشتری از برنامه‌های فرهنگی جذب می‌کنند، در چنین نظرسنجی‌هایی، انتظار از شبکه نسیم که جایگاه تولید و پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده شناخته می‌شود، بالاست. با این حال غیبت شبکه نسیم که روزگاری با شبکه سه رقابت می‌کرد، قابل توجه است.

وایرال به معنای بیننده نیست

از نکات جالب فهرست پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیون، آن است که برخی برنامه‌ها با بیشترین بخش‌های وایرال‌شده در فضای مجازی، در رتبه‌های پایین‌تر از برنامه‌هایی قرار می‌گیرند که محتوای وایرالی زیادی تولید نمی‌کنند. مثلا «برمودا» کمتر از نصف «معرکه» بیننده دارد و «پاورقی» نیز به اندازه نیمی از مخاطبان «شب خوش»، بیننده جذب نکرده است؛ بنابراین اگرچه این دست برنامه‌ها از نظر بازتاب رسانه‌ای از برنامه‌های پرمخاطب‌تر موفق‌ترند، ولی در واقع حجم مخاطبی کمتر دارند.

این آمار نشان می‌دهد که واکنش رسانه‌ای و وایرال اینستاگرامی، لزوما به علت حجم زیاد بیننده برنامه‌ها نیست.

جای خالی برند‌های قدیمی

در آمار منتشرشده از سوی ایسپا، همچنین ۳۶.۹ درصد مخاطب «مردان آهنین» به عنوان پربیننده‌ترین برنامه تلویزیون در هفته آخر فروردین را می‌توان به عنوان یک نکته مورد توجه مدیران قرار داد؛ چراکه در سنوات گذشته، بار‌ها عناوینی با بیش از ۴۰ یا ۵۰ درصد مخاطب در صدر فهرست پرمخاطب‌های سیما می‌نشستند.

این نظرسنجی همچنین جای خالی برند‌هایی مثل «عصر جدید»، «خندوانه» و «دورهمی» را که حتی در ایام غیر نوروز و رمضان هم معمولا بیش از ۴۰ درصد مخاطب داشتند، نشان می‌دهد؛ و اینکه جایگزینان آن‌ها، هنوز نتوانسته‌اند به اندازه این عناوین بیننده جذب کنند.

این در حالی است که طی یکی دو سال اخیر، پس از سال‌ها نوروز و رمضان همزمان شدند و تلویزیون فرصت مناسبی داشت.

شباهت‌ها و تفاوت‌های دو نظرسنجی

مقایسه نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران و نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی که مدتی پیش در نشست خبری گزارش برنامه‌های نوروز و رمضان اعلام شد، جالب توجه است. «مردان آهنین» که بین دو برنامه اول نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی نبود، در نظرسنجی ایسپا به عنوان پربیننده‌ترین برنامه نوروز ۱۴۰۳ سیما معرفی شده است.

جالب آن که در حالی که بیشتر اعداد و ارقام اعلامی دو نظرسنجی، در حد یکی دو درصد اختلاف دارند، میزان مخاطب سریال «زیرخاکی ۴» در نظرسنجی ایسپا (۴۵.۴ درصد) به شکل چشمگیری از نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی (۲۴.۹ درصد) بالاتر است. این در حالی است که آمار دو سریال دیگر («رستگاری» شبکه ۲ و «هفت سر اژدها» شبکه ۳) تقریبا تفاوت جدی ندارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت
  • برنامه‌های تلویزیون در «دهه کرامت»
  • مهران مدیری با یک سریال بازمی گردد | جزئیات شروعِ پیش‌تولید پایتخت
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • روایت بازیگر زن سینما از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می کند
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • نقش‌آفرینی بازیگر «لیسانسه‌ها» در «شب دیجور» محمود معظمی
  • پخش «رخنه» سریال جدید تلویزیون از امشب
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک